TRONK – oudleidingsploeg

 

Jullie vragen zich misschien af wat TRONK eigenlijk is en wat het allemaal inhoudt? Hieronder vindt u meer informatie over de werking van onze oud-leidingsploeg!

Een aantal jaar geleden ging er een nieuw project van start binnen het traditioneel Chirogebeuren. Wat toen nog in de kinderschoenen stond, is nu uitgegroeid tot een geslaagd deel van onze Chiro: TRONK.

De naam TRONK, een afgeleide van stam, onder andere verwijzend naar de leidingsboom, is niet zonder reden gekozen. Het verwijst naar een basissteun die we willen vormen voor en door de Chiro. Je ziet dat er vele begrippen aan gekoppeld kunnen worden, maar wat doen wij nu precies?

TRONK is de actieve oud-leidingsploeg van Chiro den Averaan Kalken die fulltime paraat staat om bij te springen waar nodig, te ontlasten en mee te denken in functie van de Chiro. Dit alles doen we samen met de leiding. Concreet hebben wij een vervangsysteem ontwikkeld waarbij we afwisselend leiding komen geven op zondag als de huidige leiding niet kan komen.

Verder helpen we mee organiseren aan de gebruikelijke evenementen, nemen we enkele taken en verantwoordelijkheden op ons, maar willen we vooral een team creëren waarop de Chiro kan rekenen.
Het doel is de Chiro op deze manier de kans te bieden om zich steeds verder uit te breiden in kwantiteit en kwaliteit. Wij staan samen met de leiding garant voor de Chiro, want dat zit namelijk bij elk van ons in ons bloed, en het is bewezen: dat krijg je er inderdaad zeer moeilijk uit!

De invulling en vormgeving van TRONK is een proces geweest zonder begin en zal ook een proces zijn zonder einde. Maar welke gezichten schuilen dan achter dit verhaal?

Dit jaar zetten Molle, Emile en Marieke helaas een stapje terug uit Tronk. Nu bestaat ons Tronk-team uit Lise Verhoeven, Arne Van Hoegaerden, Maïté Van de Velde, Britt Simoen, Thomas Van Hoecke, Zeno Van Damme, Bauke Neus en Marie Cnops. En de 4 nieuwe leden: Celine De Wilde, Luna Cools, Janne Neus en Lander Huyghe. Zij stappen mee in het verhaal en de visie waar wij ten gronde voor staan:

“Samen met de leiding voluit gaan voor het realiseren van een gedreven en bloeiende Chiro vol enthousiaste leiding en tevreden leden.”